Powered by Smartsupp

Zúčastnili jsme se Barcampu 2023. Co nás nejvíc zaujalo?

4 minuty čtení

Po roce jsme se vrátili na ostravský Barcamp. V sobotu 13. 5. 2023 měla naše HR Jana přednášku na téma offboarding. Kromě toho jsme se zúčastnili i dalších přednášek, ze kterých vám v článku shrnujeme to nejzajímavější.

Na Barcampu nevystupujeme poprvé

Barcamp je mezinárodní koncept otevřených přednášek a workshopů. Obsah určují sami návštěvníci. Loni diváci podpořili našeho SEO & UX profíka Karla Součka s velmi hodnotnou case study s názvem Živě z marketingové agentury: Redesign e-shopu T-shock pod drobnohledem UX specialisty.

Ani letos jsme na podiu nechyběli. Marketingové publikum jsme obohatili o best practices z oblasti péče o zaměstnance. Jana Parmová, naše HR & Happiness managerka se rozvykládala o off-boardingovém procesu v Optimiu.

Tak jako odvádíme vysoce profesionální práci pro naše klienty, stejně tak se snažíme vytvářet zdravé pracovní prostředí pro naše zaměstnance. Firmu totiž nedefinují jen klientské výstupy, ale i sami zaměstnanci. Takřka kdokoliv, kdo projde vaší firmou, je trvalým nositelem vašeho brandu. To byla hlavní myšlenka, kterou jsme předávali dál.

Jak vám OpenAI změní život, Daniel Nytra

Daniel se ve své přednášce snažil najít odpovědi na otázky, které trápí malé a střední podnikatele v souvislosti s e-mail marketingem. Tři základní oblasti, které v souvislosti s e-mailingem vyzdvihnul:

  • personalizace,
  • predikce – časová, obsahová,
  • automatizace.

Propojení s AI nám přináší nové pohledy. Schválně si zkuste u produktu, který chcete zviditelnit, zadat do openAI, aby vymyslel „otvíráky” pro jeho prodej. Stejně tak můžete získat nové bannery, nadpisy, popisky, nebo dokonce scénář pro video.

Blízká budoucnost je v Danielových očích vytvoření e-mailingu na míru, využití RFM analýz, práce s tonalitou textu. V Optimu však už v této budoucnosti nějakou dobu žijeme. Přesvědčte se v naší případovce Jak e-shop Vital Country získal 9 % na tržbách díky chytrému e-mailingu.

Tip Kam až může „náklonnost” k AI dojít? Koukněte na film Ona.

Strategicko-takticko-kreativní proces, Radim Uher

Content is the king. Je to pravda? V očích Radima ne tak docela. KONTEXT is the king! A o kontextu byla právě tato přednáška. Pokud chcete udělat kvalitní marketingovou strategii, potřebujete projít třemi úrovněmi:

  • diagnóza (konkurence, zákazníci a další) – přirovnáno k tvorbě mapy,
  • principy jsou jako kompas – vytyčení cesty,
  • taktika je jako boty – správná obuv podle terénu.
„Rubbish in - rubbish out“ Pokud na vstupu není vytvořena psaná strategie, vznikají špatná zadání, změny se dějí neřízeně a nahodile a výsledek? Stejně nahodilý.

Tohle jste o reklamě na FB nevěděli, Vít Schaffarczik

Atribuční modely, asistované konverze. Rozdíl mezi daty z reportovacího systému FB a Google Analytics. A co teprve data ze CRM? Pro nás, kované markeťáky, žádné překvapení. Věříme ale, že pro spoustu lidí je to pořád velká neznámá a je moc dobře o tom mluvit.

Věděli jste třeba, že rozdíl mezi CRM a tím, co vám o výkonu vašich reklam na Facebooku říká Google Analytics může být až 60 %? Takže pokud vám reklama na Facebooku přinese obrat v hodnotě 1 000 000 Kč, tak vám v Google Analytics může chybět až 600 000 Kč.

Chcete vědět, jak konverzní je reklamní kanál? Zkuste unikátní slevový kód, který bude fungovat jen po prokliku z daného zdroje.

Co dalšího nás zaujalo?

  • Jak v Notino lounge hravou formou dělali A/B test na detail produktu. Na tabletu viděli návštěvníci dvě varianty zobrazení produktu. Jejich úkolem bylo odpovědět, na kterou verzi kliká víc lidí a proč.
  • Appka Happenee – místo, kde se potkávaly všechny informace společně s návštěvníky. Pokud plánujete konferenci, meetup nebo jiný event, vřele doporučujeme.
  • Nekorektní přednáška Miry Vlacha o projektech a jejich řízení, kam jsme nakoukli, nám potvrdila, že bezchybné projektové řízení se nedá naučit za týden, ani měsíc. Tajná přísada není. Jako jiné věci v marketingu si bezchybnost musíte jednoduše odmakat. Být dobří a cvičit.
  • Spojení s food festivalem Pojez, díky kterému nebyla nouze i o gastro zážitky nejvyšší úrovně. Společně s doprovodným programem jsme se dostali do festivalového letního flow.
  • A samozřejmě jedinečné prostory BrickHouse v Dolních Vítkovicích, kde se vše odehrálo.

Ostrava zkrátka nezklamala ani letos. Ukázala svou přívětivou tvář a nabídla propojení pohodového vzdělávání, jedinečného zázemí a fajn lidí z oboru. Výsledkem byla sobota dobra jak cyp. Díky!

Zaujalo vás téma? Pak by vás mohl zajímat také náš další článek

Ohlédnutí za letošním SEO Restartem 2023

O umělé inteligenci se v poslední době mluví opravdu hodně a ne jinak tomu bylo na konferenci SEO Restart, kam jsme vyslali naše SEO holky Kamču s Marťou. Dozvěděli jsme se spousty informací nejen o AI a jejím praktickém využití pro práci SEO specialisty, ale také na jaké techniky se zaměřit v linkbuildingu, jak nahlížet na data v Ahrefs a spoustu dalších novinek. Pojďme si shrnout obsah vybraných přednášek.

Přečíst článek

Staňte se také naším klientem

Máte dotaz na naše služby nebo nás třeba chcete vyzkoušet v tendru? Kontaktujte nás!

My se vám do 24 hodin ozveme zpátky.

Martin Sokol - obchodní ředitel

Martin Sokol - obchodní ředitel

Martin Sokol

605 343 241

Zavolejte, napište. Kdykoliv.

obchod@optimio.cz
Enjoyed with Azami.cz